top of page
Vyhledat
  • bambifestblansko

Žádný velký špatný. BAMBIFEST se vydařil. Branami zámeckého parku prošlo téměř 3000 lidí

Aktualizováno: 21. 5. 2019

Blansko – Třicet stanovišť organizací pro děti a mládež a bohatý program na pódiu přilákal 17. a 18. května do zámeckého parku v Blansku téměř tři tisíce lidí. Přes nepříznivé předpovědi nakonec slunečné počasí přálo organizátorům i dětem. Ty si mohly vyzkoušet, která z nabízených aktivit je baví nejvíce a jaké možnosti volnočasových aktivit v Blansku jsou.


Blanenští bojovali proti nicotě, prázdnotě a depresi


Rozzářené obličeje dětí zkoušejících si baseball nebo první pomoc, obdivující vystavená auta nebo roboty jasně značí, že v Blansku se nedaří udržet pověst města, kde se nic neděje a obyvatelé tak mohou propadnout lásce k okolním obcím. Tématem letošního ročníku bylo „Odvaž se“, což některé děti správně pochopily a odvážily se v zámeckém parku lovit strašidla, která se schovávala v jednotlivých stáncích. Jiné se, spíše než odvážily, odvázaly na šlapadlech na rybníčku vytvořeném z protipovodňových zábran. Organizátoři tak experimentálně ověřili, že zábrany vodu kvalitně zadržují, a to nejen vně města, ale také přímo v jeho centru.



Protipovodňové zábrany kvalitně zadržují vodu nejen vně města, ale také přímo v jeho centru

Téma akce bylo „Odvaž se“, děti se proto odvázaly třeba na lanových aktivitách


Zatímco dobrovolníky v Praze prý platí Soroš, v Blansku je neplatí rozhodně nikdo


Bez peněz do hospody nelez, ale na BAMBIFESTu to projde. Vstup na akci byl totiž jako každý rok zcela zdarma a peníze za něj tak nedostal vůbec nikdo. Honoráře pro umělce, kapely a vystupující na pódiu pravda končily nějakou tou nulou, ale také jí začínaly. O veškerou přípravu akce a organizaci na místě se postarali dobrovolníci ze skautského střediska Světla Blansko, které BAMBIFEST opět pořádalo, a mnoho dalších. Zábavu pro děti a dospělé vytvářely přítomné organizace a snažily se na jedničku. Se zástupy nadšených dětí to rozhodně nebyla žádná dovolená, naopak někteří dobrovolníci si kvůli BAMBIFESTu dovolenou vzali ze své běžné práce.


Čínské investice nerostou, na BAMBIFESTu nešel koupit ani jeden výrobek z Aliexpressu


Kapesné na výlet do zámeckého parku děti možná dostaly, koupily si za něj ale maximálně limonádu. Cílem totiž nebylo zahrnout děti ani jejich rodiče novými hračkami, ale soustředit se na to, co bylo hlavním obsahem festivalu. Zjistit jaké možnosti volnočasových aktivit na Blanensku jsou a zároveň si rovnou také vyzkoušet, jestli děti baví. Akce nemá obohatit organizátory nebo stánkaře, ale děti, které jsou při odchodu bohatší o nové zážitky a inspiraci.


Že je BAMBIFEST super už je jasné, ale bude příští rok?


Protože dobrovolníci musí vše sklidit a uvést park do původního stavu, nebylo dosud možné získat od pořadatelského týmu adekvátní vyjádření. Hlavní pořadatel Miroslav Martinek pouze zběžně prohlásil: „Tak určitě uvidíme.“

376 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page