top of page
Vyhledat
  • bambifestblansko

BAMBIFEST 2018 zaplnil zámecký park, přišlo 2700 lidí

Dva tisíce sedm set návštěvníků si v pátek 18. a sobotu 19. května přišlo do zámeckého parku v Blansku užít prezentaci organizací pro děti a mládež, hudební be.FEST a Konferenci. Ve spolupráci s městem Blanskem ho opět uspořádali skauti ze střediska Světla Blansko.


Děti lákali roboti i hasiči


Dvaatřicet organizací pro děti a mládež v pátek a sobotu zaplnilo park a dětem i dospělým nabízely možnost vyzkoušet si, čím se zabývají. Děti si tak hrály s roboty, zkoušely judo nebo baseball a aktivně se seznamovaly s nabídkou volnočasovek na Blanensku. Stánky, které navštívily, si značily do barevných průvodek a za každých pět organizací si mohly zajít na skákací hrad, který poskytl partner BAMBIFESTu TOP Autosalon Blansko. „Děti chodily hodně nadšené z prezentace baseballistů a hasičů, a jakmile si jednou zašly na skákací hrad, hodně se pak snažily navštívit co nejvíce prezentujících, aby mohly přijít zase,“ říká s úsměvem jedna z organizátorek Gabriela Plchová. Pokud navštívily alespoň 18 organizací, mohly se také zúčastnit slosování o deskové hry.

  • 6. ročník

  • 42 dobrovolníků

  • 8 organizátorů z užšího týmu

  • 32 prezentujících organizací

  • 30 vystoupení na podiu

  • 3 soutěžní kapely na be.FESTU

  • 3 osobnosti na Konferenci

be.FEST si přišlo poslechnout 800 lidí, vyhrála kapela Odbor sociálních věcí

O titul interpreta roku a poukaz na 20 hodin v nahrávacím studiu letos soutěžily tři kapely – MERS, Tryo a Odbor sociálních věcí. Právě ten na základě hlasů návštěvníků po urputném boji zvítězil. Mimo ně si návštěvníci mohli poslechnout koncert Pavla Helana a kapelu Foreplay, která zvítězila v loňském ročníku. V parku se během be.FESTu vystřídalo 800 návštěvníků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. „Z be.FESTu mám velkou radost, přišlo víc lidí než v loňských ročnících a jsem rád, že si akci užili. Škoda, že Odbor sociálních věcí, který vyhrál, nemá svoje písničky, ale slíbili, že na tom zapracují, a navíc v jejich případě akce opravdu splnila svůj účel, protože šlo o zrovna začínající kapelu. Koncert Pavla Helana měl velký úspěch a skvělou tečkou byl koncert Foreplay, který si obecenstvo očividně užilo,“ řekl organizátor be.FESTu Vít Pořízek.

Na Konferenci mluvily osobnosti z Blanenska

Blanenský farář Jiří Kaňa z farnosti svatého Martina, Ondra Fišer a Milan Daněk promluvili na třetí konferenci. S publikem hovořili o komunitní práci, cestování na fichtlu i práci s problémovou mládeží. „Byl jsem na všech ročnících Konference, ale tentokrát mě opravdu zaujali všichni vystupující. Hodně mě zaujala myšlenka, o které mluvil pan farář Jiří Kaňa, že by se lidé neměli tolik zaměřovat na vztahy s vrstevníky, ale i na mezigenerační vztahy, které jsou stejně důležité a dlouhodobě lépe udržitelné,“ řekl jeden z návštěvníků Martin Veselý. Pokud jste Konferenci nestihli, nezoufejte, již brzy se záznam celé Konference objeví na stránkách konference.bambifest.com.

A co teď?

Akce skončila před pár hodinami, ale organizátoři už nyní vymýšlí, co by do příště mohli zlepšit. Pokud tedy pro ně máte tipy, které jste jim na akci nestihli říct, napište na bambifest@bambifest.com. BAMBIFEST každoročně chystá skupina skautů, jejichž odměnou je pouze radost návštěvníků a dobrý pocit. Velkou oporou je jim také město Blansko a partneři, kteří v úspěch akce každoročně věří a pomáhají tak s její realizací. Za to jim patří velké díky stejně jako návštěvníkům, kteří i letos přišli a BAMBIFEST si s námi užili.




19 zobrazení0 komentářů
bottom of page